«Σάντα» για τίτλο στο Ηράκλειο!

«Σάντα» για τίτλο στο Ηράκλειο!

Η ομάδα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου πήρε το τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα και ανέβηκε στην κορυφή (0-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 25/02/2018

Νίκη από εκείνες που «φτιάχνουν» πρωταθλητές, πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (24/2) η Αγία Παρασκευή, στέλνοντας μήνυμα στους διεκδικητές του τίτλου στον 1ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ πως σε αυτή τη μάχη θα είναι ένας σκληρός αντίπαλος! Η ομάδα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου κατάφερε να περάσει νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στο δυσκολοκατάβλητο Ηράκλειο, στο απαιτητικό γήπεδο της Πρασίνου Λόφου, χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Σκούρας. Έτσι, ανέβηκε στην κορυφή και στο +1 από τους Αγίους Αναργύρους και τον Ολυμπιακό Λιοσίων, που αγωνίζονται την Κυριακή (25/2) για τις δικές τους υποχρεώσεις. Από την άλλη, μάλλον τέθηκε οριστικά εκτός τροχιάς ανόδου η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο
Περίπου 300 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και παρακολούθησαν μία πραγματικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, που επιφύλασσε αρκετές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και, τελικά, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και βάζοντας με σχετική ευκολία την μπάλα στην περιοχή των μελανόλευκων. Στο 16' καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα, όταν ο Τικταπανίδης εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε από την κοντινή κεφαλιά του Σπυριδάκη, με τον Κατσούλη να πλασάρει στη συνέχεια λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο επόμενο λεπτό (17') ο Κοβάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Αναγνωστόπουλος ανέκοψε την πορεία της μπάλας, στο 21' ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από πλάγια θέση μετά την ασίστ του Τσοπανάκου, για να φτάσουμε στο 22' όπου το Ηράκλειο έχασε νέα, μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καφετζής πήρε την ασίστ του Σπυριδάκη, αλλά πλάσαρε λίγο έξω από την εστία. Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους, έχοντας μάλιστα την κλασική ευκαιρία για γκολ σε αυτό το διάστημα. Ήταν το 43' όταν ο Κοβάνης έκανε ανεπανάληπτη ντρίμπλα πάνω στον Αναγνωστόπουλο, βεέθηκε μόνος απέναντι στον Γκλώτσο, όμως ο τελευταίος απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο φορ της «Σάντα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, σε φάσεις όπου η μπάλα ενδεχομένως να χτύπησε σε χέρια αμυνομένων.

Βρήκε ουσία με Σκούρα
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγία Παρασκευή παρουσιάστηκε αποφασιστική για τη νίκη, θέτοντας τις βάσεις από την πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 49', λοιπόν, ο Σκούρας πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Γκλώτσο, που εν τω μεταξύ είχε κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, βλέποντας την μπάλα να περνά από πάνω του (0-1). Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο «φωτιά», στο οποίο οι Ηρακλειώτες απώλεσαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 52' ο Σπυριδάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως σούταρε απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 54' ο Αναγνωστόπουλος έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Καφετζή, στέλνοντας επίσης την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55' ο Κοβάνης ανατράπηκε στην περιοχή του Ηρακλείου, όμως ο Γρίμμας υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον πάγκο της Αγίας Παρασκευής. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το παιχνίδι και να το πηγαίνουν εκεί που ήθελαν. Μάλιστα, στο 75' είχαν μία καλή στιγμή για ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Γκλώτσος απέκρουσε εντυπωσιακά από το δυνατό σουτ του Κοβάνη. Στο 82' το Ηράκλειο έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Τικταπανίδης «απογειώθηκε» και κράτησε ανέπαφη την εστία του στο δυνατό σουτ του Κραψίτη. Στο 89' σημειώθηκε η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον Ντιντίφα να σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής, τον Γκλώτσο να αποκρούει και τον Σκούρα να αποτυγχάνει από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέλος του αγώνα έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις τάξεις της Αγίας Παρασκευής.
Υπέπεσε σε αρκετά λάθη ο Γρίμμας, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι, ενώ το ίδιο ισχύει και τον πρώτο βοηθό Τουμπακάρη. Δεύτερος βοηθός ήταν ο Βαξαβανέλλης.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Γκλώτσος, Μέρτκολα, Κατσούλης, Φερεντίνος (2' λ. τρ. Μπακαδήμας), Αναγνωστόπουλος, Αντωνόπουλος (87' Τσάτσος), Κραψίτης, Χρήστου (52' Γκούγκας), Σπυριδάκης, Καφετζής, Τσιρκινίδης
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος): Τικταπανίδης, Χατζίου, Παναγόπουλος, Σκλαβενίτης, Βελέντζας, Σκούρας (89' Ρηγόπουλος), Λαζόπουλος (87' Μπρέγκας), Μαυρομματάκης, Κοβάνης, Τσοπανάκος (70' Μιχαλόπουλος), Μπαλατσούρας (64' Ντιντίφας).

(Φωτο: stoplekto.gr)