Ασταμάτητος ο Μακεδονικός πέρασε (0-1) από την ΑΕΠ Κοζάνης

Ασταμάτητος ο Μακεδονικός πέρασε (0-1) από την ΑΕΠ Κοζάνης

Επιβλητική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Αμανατίδη

από Πάμε Μπάλα
στις 19/01/2022
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

Την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε το απόγευμα της Τετάρτης (19/01) ο Μακεδονικός, επικρατώντας με σκορ 0-1 στην Κοζάνη κόντρα στην τοπική ΑΕ Ποντίων, και ξεφεύγοντας στο +5 από τους διώκτες του στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι, που διεξήχθη εξ αναβολής για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είχε σπουδαία σημασία, αφού οι «πράσινοι» σκόπευαν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος μετά την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην ΑΕ Λευκίμμης, ενώ και η ΑΕΠ χρειαζόταν το τρίποντο μιας και είχε μείνει σχετικά πίσω βαθμολογικά, μετά από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

Και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, εντούτοις ο Μακεδονικός κατάφερε να βρει δίχτυα και να γράψει το 0-1 στο 24′. Ακολουθώντας με μεγάλη πειθαρχία το πλάνο που σχεδίασαν οι προπονητές της ομάδας, οι «πράσινοι» βρήκαν στιγμές κυρίως μετά από κλεψίματα και γρήγορες αντεπιθέσεις, εκ των οποίων η μία απέφερε γκολ: ο Άγγελος Αναγνώστης έκανε την πρώτη του ασίστ ως Νεαπολίτης με ωραία σέντρα και ο Θάνος Τοπούζης σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι με όμορφη κεφαλιά, φτάνοντας τα πέντε τέρματα φέτος και ανεβαίνοντας πρώτος στη σχετική λίστα εντός του συλλόγου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι διατήρησε τον ρυθμό και τις φάσεις του, με την ΑΕΠ αναγκαστικά να ανοίγεται καθώς κυλούσε ο χρόνος όλο και περισσότερο και τον Μακεδονικό να βρίσκει επιπλέον χώρους στο επιθετικό του μισό, αδυνατώντας ωστόσο να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν σε ένα δεύτερο τέρμα.

Το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη, ο οποίος χρησιμοποίησε και πάλι ως βασικό τον νεοαποκτηθέντα Άγγελο Αναγνώστη αλλά για πρώτη φορά και τον Θανάση Ουζούνογλου, που είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο παιχνίδι της Κυριακής (16/01) κόντρα στην ΑΕ Λευκίμμης.

Με τη νίκη αυτή και την ήττα (2-1) του Εδεσσαϊκού στην έδρα της Θύελλας Σαρακηνών, ο Μακεδονικός αποσπάστηκε στους πέντε βαθμούς από τη δεύτερη θέση, 11 αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Επόμενη αναμέτρηση για τους Νεαπολίτες την Κυριακή (23/01), εντός έδρας, με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.

Η σύνθεση του Μακεδονικού: Γουναρίδης, Χασάνογλου, Βασιλείου, Σαραγιώτης, Αναγνώστης, Πολύζος, Μπρατσιάνι, Οζούνογλου, Γαρύφαλλος, Τσουκάνης, Τοπούζης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι Χατζηκωνσταντίνου, Δοξάκης και Μπόικα.