Μακεδονικός – Ν.Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας 2-0

Μακεδονικός – Ν.Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας 2-0
από Πάμε Μπάλα
στις 12/05/2021
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

Ο Μακεδονικός επέστρεψε στις νίκες και πήρε ένα κρίσιμο τρίποντο με σκορ 2-0 απέναντι στον Ν.Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας, στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά είχε ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Δημήτρη Γρηγοριάδη, από τον οποίο προήλθε… το πρώτο γκολ και ο οποίος κράτησε το 1-0 με μια τρομερή απόκρουση λίγα λεπτά μετά. Λίγο πριν το τέλος, ο Ιορδάνης Μαυρομάτης έκανε μια εξαιρετική κούρσα και υποχρέωσε σε αυτογκόλ αμυντικό της Καλλικράτειας, γράφοντας το τελικό 2-0.

Ο Μακεδονικός κυριάρχησε για περισσότερη από μία ώρα αγώνα, τουλάχιστον μέχρι την επίτευξη του 1-0 στο 65′. Οι «πράσινοι» έκαναν τους Χαλκιδικιώτες να καρδιοχτυπήσουν στο πρώτο ημίχρονο, με κεφαλιές μέσα από την καρδιά της μικρής περιοχής ή με σουτ όπως αυτό του εξαιρετικού Δοϊρανλή. Ο 18χρονος κεντρικός μέσος του Μακεδονικού ήταν – μαζί και με τον Καράμπελα – ο κορυφαίος για την ομάδα του στο πρώτο μέρος, παίζοντας βασικό ρόλο στη διατήρηση της κατοχής και στην κυκλοφορία της μπάλας. Η τελευταία, ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τις σέντρες κυρίως των Προσκυνητόπουλου, Ζαννάκη και Καραμπά να απομακρύνονται από την άμυνα της Νέας Καλλικράτειας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μακεδονικός συνέχισε να πιέζει και τελικά έφτασε στο γκολ αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς: στο 64′, ο Γρηγοριάδης μπλόκαρε ένα αδύναμο σουτ και με μεγάλη οξυδέρκεια αλλά και τεχνική δοκίμασε να βρει με μακρινό βολέ τον Τσουκάνη, που είχε μείνει προωθημένος με δύο αντίπαλους αμυντικούς. Η κακή εκτίμηση ενός εξ αυτών έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό του Μακεδονικού να βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα και να εκτελέσει με το αριστερό για το 1-0, σκοράροντας το τρίτο προσωπικό, εφετινό του τέρμα και το πρώτο που δεν έρχεται από εκτέλεση πέναλτι.

Η Νέα Καλλικράτεια αντέδρασε, μιας και το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο για τους Χαλκιδικιώτες από βαθμολογική άποψη. Στο 68′, ο νεαρός φορ Αποστόλου έπιασε μια σπουδαία κεφαλιά, αλλά ο Γρηγοριάδης πραγματοποίησε μια σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι, κερδίζοντας στο σημείο εκείνο τον τίτλο του παίκτη που έκρινε περισσότεροα από τον καθένα την αποψινή αναμέτρηση.

Μάλιστα, η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε και γκολ, στο 72ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο διαιτητής Αργυρός ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας χέρι επιτιθέμενου στο πρώτο δοκάρι.

Οι δυνάμεις της Νέας Καλλικράτειας άρχισαν να μειώνονται και ο Μακεδονικός έκανε ακόμη μια αντεπίθεση στην προσπάθεια να «κλειδώσει» τη νίκη και το τρίποντο: αρχικά, στο 83′, ο Ζαννάκης ξέφυγε στην αντεπίθεση και πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα και τελική πάσα στο σωστό χρόνο και σωστό σημείο για τον Καραμπά που είχε ακολουθήσει την επίθεση, με τον τελευταίο να δοκιμάζει πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Έπειτα, στο 87ο λεπτό, ήρθε τελικά και το 2-0: ο Μαυρομάτης εντόπισε το χώρο και έκανε ανοιχτό κοντρόλ για να ξεφύγει στην πλάτη της άμυνας χάρη στην ταχύτητα του, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και δοκίμασε να σκοράρει, με τον τελευταίο να αποκρούει. Όμως, από την απόκρουση η μπάλα χτύπησε σε επερχόμενο αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα της Νέας Καλλικράτειας, βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί τη δεύτερη εντός έδρας νίκη (και μάλιστα με το ίδιο σκορ) για το Μακεδονικό και την τρίτη συνολικά εφετινή. Μετά από 10 παιχνίδια, οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι για 9η αγωνιστική, «σκαρφαλώνοντας» στην 6η θέση της βαθμολογίας, 5 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – Ν.Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας 2-0
Σκόρερς: Τσουκάνης (64′), αυτογκόλ (87′)

Η σύνθεση του Μακεδονικού: Γρηγοριάδης, Προσκυνητόπουλος, Τσιαμπάζης, Καστριτσέας, Καραμπάς, Πολυζωίδης, Δοϊρανλής, Καράμπελας, Ζαννάκης, Τσουκάνης, Ρακαβίνας.

Αγωνίστηκαν επίσης οι Μαυρομάτης, Τζελίδης, Σιαγλής, Τούλας.

Makedonikos.gr